barbedwire.info Norsk hardrock

Tatoveringens lange fortid, nåtid og framtid

Det første som tenkes om «gamle dager» og tatoveringer, er nok gamle menn på sjøen som drev med hvalfangst, lå med kvinner i ulike land for å dempe kjærlighetssuget og som tatoverte på seg anker og pinup-damer. Det er naturlig at de fleste tenker på dette, ettersom det stort sett er det eneste vi hører om, men historien er litt større enn som så. Tatoveringer har med tiden blitt noe «nesten alle har», men det blir fremdeles sett på en del av rockestilen og blant musikere i noen miljøer. Dessuten er det selvfølgelig forskjell på å ha tatovert en sommerfugl i nakken, og det å ha bøttevis av hodeskaller, noter og roser oppover armene.Sailors

Tradisjonsrik folkekunst
Tatoveringer har hørt til menneskets kultur siden tidenes morgen, helt siden steinalderen. Arkeologer har funnet mumier fra 200 f.Kr. med store tatoveringer over hele kroppen. Det er rart å tenke på at det har vært tilstede såpass lenge, men samtidig gir det kanskje litt mening også. MaoriTatoveringer er kunst, og menneskene har alltid vært opptatt av det. Det er ikke bare disse mumiene som hadde tatoveringer, men både innfødte amerikanske indianere og ulike urbefolkninger verden over har lange tradisjoner med å tatovere seg. Med unntak av urbefolkninger, slik som eskimoer og samer, har tatoveringer vært svært populært. Urbefolkningen som tilhører New Zealand er kjent for sin unike kroppskunst, store tatoveringer både på kropp og i ansiktet. Japanerne er også verdt å nevne. Det sies at også tatoveringene deres har eksistert i flere titusener av år tilbake, og i dag behøver du ikke være i Japan for å se japanske tatoveringer i vekst. Alle kan ha dem! Det er rart at tatoveringer fremdeles blir sett på som noe stygt og noe som ikke er akseptert i visse miljøer eller kulturer. Selv om dette synet er blitt mye bedre med årene, er det fremdeles mange tatoverte mennesker som føler at de ikke blir godtatt for den de er. Det kan fort føles vondt ut.

YakuzaAlle med tatoveringer i dagens samfunn kan ikke unngå spørsmål som «gjorde det vondt?» Det er klart det gjør vondt, men det var langt verre i gamle dager. Tidligere lagde de åpne sår på kroppen, og la aske i sårene. I dag bruker man heldigvis hygieniske nåler!

Privacy Policy