barbedwire.info Norsk hardrock

Sunn O)))

sunn_ampI 1963 slo det amerikanske bandet Kingsmen, et band basert i den amerikanske delstaten Oregon, gjennom med sangen “Louie, Louie”. Sangen er idag udødelig gjort og mange artister har i etterkant gjort sine egne versjoner av låta. Etter Kingsmen ga ut sin hit-singel, la bandet snart ut på en lengre USA-turnè. Bandet ble blant annet booket inn til å spille på både store og små skole-danser, men flere av band-medlemmene fant raskt ut at de var svært dårlig utrustet med forsterkere som nådde godt nok ut til publikum.

Fra garasjen til fabrikk
Bassisten i Kingsmen var Norm Sundholm. Han var den første til å oppdage bassforsterkeren hans ikke var på langt nær kraftig nok til å kunne brukes i de større konsertsalene. Sundholm fikk hjelp av broren sin Conrad for å løse problemet. I 1964 hadde Sundholmbrødrene designet en høyeffekts konsert-bassforsterker.Sunn_Blown I 1965 hadde etterspørselen etter Sundholms forsterkere økt til et punkt hvor familiens garasje ikke lenger kunne brukes som produksjonsanlegg. Dermed ble Sunn Musical Equipment Company grunnlagt og produksjonen gikk fra garasjen til fabrikken. Dette er et godt eksempel på den amerikanske drømmen og at det faktisk er mulig å lage store ting av enkle ideer. Et godt eksempel på en annen bedrift som startet i garasjen og som ble et av verdens største selskaper er også Apple. Nå ble ikke Sunn O))) en like stor suksess selvfølgelig, men de viste at alt er mulig.

Bandet Sunn O)))
Forsterkeren ble raskt populær og mange kjente band benyttet merket. Bandet Sunn O))) ble oppkalt etter selskapet og sørget for en liten oppsving i bruktsalget av forsterkerne, mange år etter at merket ikke lengre eksisterte. Selskapet Sunn ble til slutt kjøpt opp av Fender, som avviklet produksjon i 2002. Conrad Sundholm driver fortsatt med produksjon av forsterkere. Idag er Conrad blitt et velkjent merke både for gitar og bass.Sunn_o

Privacy Policy