barbedwire.info Norsk hardrock

Peter Green

Bluesrock på sitt beste

peter-green1Under 1960-tallet oppstod mange av de største rockebandene gjennom tidene, inkludert Led Zeppelin, Black Sabbath og Fleetwood Mac. Det sistnevnte britiske bandet gikk dog en litt annen vei enn sine kontemporære meningsfeller – Fleetwood Mac blandet nemlig bluesnoter med rockeinstrumenter, noe som fikk en helt spesiell melodi og steg raskt til å bli en meget populær undersjanger av rock. Det var Peter Green som stod bak mye av denne nytenkingen, herren fra London ville nemlig ikke være som «alle andre». Peter Green spilte både gitar og munnspill på et nivå som var hakket høyere enn de fleste andre på den tiden – den kjente rockeren regnes fortsatt til å være blant de aller beste gitaristene i historien.

En annen Mr Green

Peter Green startet sin fantastiske karriere i 1966, og er fortsatt å se på diverse begivenheter den dagen i dag – nesten femti år på scenen, med andre ord! Hans låter som Black Magic Woman, Albatross og Man of the World blir stadig vekk fremført av andre kjente artister, utallige coverlåter har nådd hitlistene siden originalene ble utgitt. Peter kalles forresten for Mr Green, derfor er det viktig å ikke forveksle ham med Mr Green casino, som fokuserer på noe helt annet enn bluesrock. Om du er helt gal etter rock, kan du dog oppsøke nettsiden Mr Green for å prøve ut noen spilleautomater med rock som tema – det finnes flere slike tilgjengelig på nettet. Dessverre har ikke Peter Green eller Fleetwood Mac blitt foreviget som pengespill helt enda, men KISS og Megadeath har fått sine egne automater allerede!

Fleetwood Mac

fleetwood-mac1Det britiske bandet Fleetwood Mac som Peter Green var med i fra starten av, er ett av de mestselgende rockebandene i historien, med over hundre millioner solgte skiver. Hundre millioner! Bandet har vært aktivt siden 1967, og er fortsatt å se på diverse scener den dagen i dag. Det er helt utrolig at de har klart seg så lenge – deres seneste turné gikk rett inn på listene over de mest inntektsgivende turnéene i historien. At de fortsatt tiltrekker seg tusenvis av mennesker hver gang de er på scenen, er intet ringere enn et perfekt bevis på Fleetwood Macs utrolige arbeid innen musikk.

Black Magic Woman

Du har sikkert hørt denne sangen bli fremført av den kjente gruppen Santana, med Carlos Santana i spissen. Black Magic Woman er derimot ikke en Santana-sang i det hele, tatt! Den ble sluppet som singel i 1968, to år før Santana ga ut sin versjon. Dessverre ble ikke innsatsen til Peter Green verdsatt i like stor grad som Santanas versjon, muligens fordi de sistnevnte rettet seg mot massene, mens Mr Green lagde musikk for individer. Black Magic Woman er uansett en av verdens mest kjente sanger, og Carlos Santana har aldri lagt skjul på at det er Peter Green som står bak den store hiten – når sangen fremføres på scenen velger Santana ofte å fortelle publikum hvem som egentlig eier rettighetene til Black Magic Woman.

Privacy Policy