barbedwire.info Norsk hardrock

Musikk fører til bedre utvikling

Det kommer stadig nyere forskning på hva som fører til bedre utvikling for barn. Det er mye som skal utvikles for å bli en selvstendig voksen: Emosjonell utvikling, kognitiv utvikling og utvikling av andre ferdigheter. Uansett hva forskere og teoretikere finner ut av i framtiden, er det musikk som har vært tilstede siden tidenes morgen, og den kommer aldri til å forsvinne. Musikk er med på at barnet glemmer at det er i en læresituasjon, og det gjør at barnet holder seg motivert gjennom kanskje hele økten. Når vi opplever gode møter med musikk, er det noe vi vil ta fram når vi føler oss nedfor.Young_Children_Playing_Cello

Fellesskap
Musikk skaper en felles arena, og det er lettere å være i fellesskap med andre, spesielt med tanke på barn og voksne som er asosiale eller har problemer med å komme i relasjon med andre. Det er viktig for alle mennesker å være kjent med sine egne følelser, og veldig mange lytter ikke til sine egne behov. For eksempel er vi livredde for å såre andre ved å takke nei til en avtale. Derfor finner vi på en unnskyldning om at vi skal besøke bestemor. Vi lever i uærlighet både med oss selv og med andre. Hadde vi vært litt mer ærlige med oss selv og andre, ville vi fått det mye bedre med en gang. Å kunne si fra og å kunne si nei er livsviktig. Musikk kan hjelpe oss med å bli mer bevisst på følelsene våre, ved å for eksempel spille rolige sanger og mer «bråkete» sanger. Da blir vi kjent med humøret, og vi forstår at det er lov å være sint. Det behøver ikke være solskinn hele tiden. Det er ikke menneskelig.

Bygge seg opp innenfra
Kognitiv utvikling handler om hvordan tankene foregår. I 2015 er det stort fokus på å fungere 100 % på alle områder, og man skal gjerne se finest ut attpåtil. De fleste vet at det egentlig ikke er oppnåelig, men likevel kjemper vi. Selv om det ikke er mulig å bli helt «perfekt», er det mulig å nå veldig langt, men man er avhengig av å være sterk mentalt. En må ha troa. Med musikk kan man bygge opp en indre styrke, enten ved at man mestrer et nytt instrument, danser ut vonde følelser eller lytter til sangtekster man kjenner seg igjen i.

Privacy Policy