barbedwire.info Norsk hardrock

Musikk er min religion

«Music is my religion» sa Jimi Hendrix en gang. Det finnes ulike oppfatninger og meninger om sitatet, alt etter som hvilken religion og kultur du tilhører. Det finnes ikke bare religioner som islam, kristendom, hinduisme og buddhisme, men også en rekke ulike retninger og bevegelse innenfor disse. Innenfor kristendommen har man for eksempel et utall forskjellige retninger, som katolisismen, protestantismen og Den gresk-ortodokse kirke. For ikke å glemme mormonene, en sekt som oppsto i 1800-tallets USA og som i dag har hovedsete i Salt Lake City i Utah. Det er åpenbart at det blir splittelse i meningene våre når det finnes så mange ulike religioner og livssyn i verden, men det viktigste er kanskje å bare være enige om at vi er uenige.

Spiller det noen rolle?
humanistDet finnes mange som ikke tilhører noen spesiell religion, og kanskje savner disse å ha noe å holde fast på, noe å tro på. I Norge har stadig flere gått bort fra den kristne tro i løpet av det siste århundret, og i stedet funnet andre verdier som de tror på og som de finner trygghet ved. Det er kanskje det det hele handler om? Vi tror på noe for å finne en slags glede og trygghet, og om disse verdiene er religiøse eller sekulære spiller kanskje mindre rolle enn man tidligere har antatt.

Humanisme
Man skal selvfølgelig ikke dele folk som tror på en religion og folk som tror på musikk, fred og balanse i hver sin bås. Mange av oss har flere fellestrekk, selv om grunnmuren eller religionen ikke er den samme. Den europeiske humanismen springer således direkte ut av kristendommen og deler svært mange av dens verdier, og da spesielt fokuset på respekt for individet og omsorg for de fattige og svake.

Musikkens samfunnsoppgave
I mange kulturer og religioner er det populært med forskjellig type musikk, spesielt når det arrangeres fester eller bryllup. Musikk har interessert menneskene i uminnelige tider. Men det er selvsagt litt annerledes når du har et så brennende forhold til musikk som det Jimi Hendrix hadde. Uheldigvis ble Hendrix bare 27 år gammel, men om han hadde vært i live fremdeles, hadde vi fått Orgellevert legendariske slagere. Det kan vi være ganske sikre på. Noen mennesker vet du bare når langt. Noen er bare skapt for det kreative. Akkurat som om de blir pekt ut av høyere makter fra de er små fostre og klare for livet.

Privacy Policy