barbedwire.info Norsk hardrock

Musikk binder oss sammen

De fleste setter pris på musikk, og veldig mange, spesielt unge mennesker, hører mye på musikk. Det er det første de gjør når de står opp om morgenen, det siste de gjør før de legger seg og i helgene eller en tilfeldig onsdag drar de kanskje på en konsert. Vi har ulik musikksmak. Noen liker rock og harde trommer, andre liker best rolige rytmer og reggae, og noen er altetende når det gjelder musikksjangere. Det finnes et hav av ulike instrumenter og musikksjangere, men uansett hvor ulike vi er med tanke på smak, er det noe musikken har til felles for alle sammen: Den får oss ofte i bedre humør, både voksne, pensjonister, barn og små babyer.Metallica_friends

Samhold gjennom musikk
Det finnes utallige definisjoner på begrepet musikk. Platon sa ved år 427-347 år f.Kr. følgende: «Musikk gir universet sjel, den gir vinger, fantasien flukt, alvoret sjarm, den gir munterhet og liv til alt». Ettersom vi alle har ulik musikksmak, vil det alltid finnes ulike definisjoner av begrepet musikk også. Vi oppfatter musikk ulikt. Du behøver ikke å ha musikalske ferdigheter eller kunnskap om musikk for å kunne nyte den. Det vil alltid finnes mennesker som er tonedøve, og det vil alltid finnes de som har et helt spesielt musikktalent. Vi er alle unike individer, men musikk er med på å binde oss sammen på en måte som vanlige ord og samtaler ikke kan gjøre bestandig. Musikk er til når ordene blir for mange.

Black_SabbathFra fødselen av
Det finnes utallige grunner for at musikk er livsviktig for oss, men det hele starter helt fra begynnelsen vår. Før vi blir født hører alle stemmene til både mor, far og alle andre som har en tilknytning til barnet. Barnet blir også kjent med hjerterytmen til mor gjennom disse månedene, og denne takten gjør barnet trygg i andre omstendigheter når det vokser opp, fordi det er såpass kjent og trygt. Mange forskere og teoretikere har forsket på dette, og en av dem er musikkprofessor Jon-Roar Bjørkvold, forfatter ba boken «Det Musiske Menneske». Bjørkvold snakker om musikken som noe vi er omringet hele tiden. Det finnes overalt – i været, når vi vasker opp eller når vi spiller et instrument. I 2015 hvor fokuset ligger så høyt på å nå høyest som individ, er det viktig å roe seg ned et par hakk og kanskje finne roen og balansen i musikken.

Privacy Policy