barbedwire.info Norsk hardrock

Hvordan spille Rockabilly

Rockabilly er ikke bare en musikksjanger, men også en livsstil. Dette er stilen for deg som elsker 50-tallet, høyt hår og platåsko. Musikken er en blanding av country, blues og hillbilly fra USA og musikkstilens kanskje viktigste instrument er kontrabassen.

RB1Bill Haley var musikksjangerens første store stjerne med låta Rock Around The Clock, hvor han valgte å kombinere elektriske instrumenter med akustiske, og på den måten fikk folk til å virkelig spisse ørene, få på seg danseskoene. Sammen med Elvis og det legendariske platestudioet Sun Records, skapte han en helt ny musikksjanger.

Hvordan setter du igang?
Det er ikke så vanskelig som man vil tro å spille rockabilly, men noen påstår at du ikke kan spille rockabilly uten å ha stilen først. Så hvorfor da ikke gå til innkjøp av brylkrem, et par trange jeans, platå-sko og en kul kontrabass. Kan du ikke spille sier du? Men nå har du i hvertfall stilen på plass! Finn frem gamle plater med Roy Orbison, Stray Cats eller Carl Perkins. Flere av Elvis’ første hits er også utrolig inspirerte av rockabilly. Spill etter dem, kanskje litt kjappere for hver eneste dag. Snart er du både en mester både i klesvegen og på instrumentet ditt. Valgte du å spille gitar håper vi at du spiller på en Gretsch. I et intervju med Barbara Pittman som står bak låta ‘I Need a Man’, sier hun hvorfor hun ble rockabilly artist : “Musikken var så ny, og det var så lett å spille den. Alle låtene gikk i tre akkorder.

Rockabilly i England
Beatles var ikke det eneste bandet i England på 50-tallet som var påvirket av rockabilly. Rolling Stones spilte inn Buddy Hollys “Not Fade Away”på en veldig tidlig singel. Buddy HollyThe Who spilte inn Eddie Cochrans “Summertime Blues” på deres Live at Leeds album. Selv tunge gitarhelter som Jeff Beck og Jimmy Page var påvirket av rockabillymusikere. Beck spilte inn sin egen hyllest til Gene Vincent gitarist Cliff Gallup, Crazy Legs, og Pages band, Led Zeppelin, tilbød seg å jobbe som Elvis Presleys backingband på 1970-tallet, men Elvis ga dem aldri muligheten til det.

En morsom hobbyRB2
Det å spille god rockabilly musikk handler mye om stil, men også det å ikke ta seg selv så høytidelig. Sjangeren er opptatt av at det man gjør ikke skal være halvhjertet, ja, men gjør det på din egen måte. Det å sette sammen sitt eget rockabillyband med kompisgjengen, noen fra jobben eller naboene kan bli en morsom hobby og et fristed fra alt stresset man ellers møter på i hverdagen. Det morsomme er at dette er en sjanger hvor det finnes mange jenteband også.

Privacy Policy