barbedwire.info Norsk hardrock

Hans Zimmer

Alle som er oppdaterte på filmkomponister, har uten tvil hørt om Hans Zimmer (f. 1957). Han er en tysk komponist og musikkprodusent, og har til nå produsert musikk for over hundre filmer. Det er veldig mye musikk, men verkene han er mest kjent for er fra filmene Løvenes Konge, Hans_ZimmerGladiatoren, The Dark Knight, Den Siste Samurai, Pirates of the Caribbean og Spirit – Hingsten frå Cimarron. Et av hans nyeste verker er fra 2014, og finner sted i filmen Interstellar. Du trenger egentlig ikke å ha stor peiling på filmmusikk for å ha hørt om Zimmer, og du behøver heller ikke å kunne navn på ørten ulike komponister for å kjenne igjen musikken hans. Han har sin helt særegne stil. Det er vanskelig å forklare, men de som vet, de vet. Det som er bra med filmmusikk er at det passer uansett om du er glad, trist, oppgitt eller sint. Det er kanskje ikke så mange som tenker over at det kan få skuldrene til å senke seg ett par hakk, men det kan det altså gjøre for mange.

Priser og utmerkelser
Zimmer har selvfølgelig vunnet en rekke priser og fått nominasjoner for hans svært godt arbeid, blant annet er han blitt utmerket Oscar for beste originalmusikk. Han har også vunnet 4 Grammy Awards, 2 Golden Globes, en Classical BRIT Award og en Academy Award. Av The Daily Hans_Zimmer-stjerneTelegraph ble han rangert som nummer 72 på listen over «Topp 100 levende genier». Bare det sier ganske mye om hvem Zimmer er, og at arbeidet hans er verd å sjekke ut. Instrumentene han briljerer med er piano, gitar, trompet og perkusjon. En mann med mange talenter, rett og slett, men det må også til for å være på topp i musikkbransjen i dag. I begynnelsen av sin karriere jobbet han i Storbritannia, men han flyttet senere til USA. I dag er han øverste leder for filmmusikk-avdelingen til DreamWorks studio, og samarbeider med andre komponister gjennom Remote Control Productions, et eget oppstartet firma.

Oscar-nominert gjennombrudd
Alle kreative mennesker venter på sitt store gjennombrudd, slik at de slipper å være bekymret over om de får betalt husleia si eller ikke. For Zimmer skjedde gjennombruddet med musikken til Rain Man i 1988, som ble nominert til Oscar. Siden den gang har det bare gått oppover for Zimmer!

Privacy Policy