barbedwire.info Norsk hardrock

Den tilgjengelige musikken

Karl Lagerfeld sa en gang: «The iPod completely changes the way people approach music». Det kan han så absolutt ha rett i. I «gamle dager» var vi fornøyde da walk-man og kassettene var i bruk. Ble båndet på kassetten ødelagt, kunne vi av og til fikse det, men hvis ikke var vi pent nødt til å kaste den og kjøpe en ny neste gang vi hadde litt gryn til overs. Vi var kanskje på et vis mer avslappet. Du fant musikk i butikkene i form av kassetter eller vinylplater, og det var kanskje stort sett det? Det er imidlertid usikkert om vi brukte mer tid på å sitte og lytte til musikken før enn det vi gjør i dag. I dag har de fleste en iPod eller en mobil, som de lytter til all verdens sanger på – gjerne hele dagen hjemme, på vei til bussen, på bussen, på vei til skole/jobb, på fest i helgene og sammen med venner. Med iPod og nyere teknologi har vi mye større tilgang på musikk enn det vi hadde tidligere. Det har både sine fordeler og ulemper.

Ipod_classicValgmuligheter
Fordelen ved iPoder og et større produserende musikksamfunn er at alt er tilgjengelig så lenge du har Internett, og hvem har vel ikke Internett nå? I alle tilfelle trenger du faktisk ikke Internett engang, så lenge du allerede har laget spillelisten, for eksempel via spotify. Det er et hav av ulike sjangre å velge mellom, så det finnes musikk for alle og enhver – gamle og unge. Musikk reparerer, det bringer oss over i alle ulike sinnsstemninger og vi kan feire livet med den. Det blir fort positivt!Daniel_Ek_Spotify

Baksiden ved kommersialisme
De negative sidene med de siste års utvikling er at musikk er blitt så stort og tilgjengelig at det er hard kamp for artistene å nå høyt på markedet. Du må virkelig gi litt mer enn alt for å nå høyt, slik det er i mange kreative yrker som de fleste drømmer om. Musikkbransjen er veldig stor, så det kan kanskje virke overveldende for mange. Vi hører så mye på musikk at vi blir lei av sangene, og er stadig nødt til å oppdatere listene våre. Det er ikke godt å si om om vi blir mer stresset av dette eller om vi nyter det mest, men det er kanskje en kombinasjon?

Privacy Policy