barbedwire.info Norsk hardrock

Chris Cornell

Chris Cornell er en svært dyktig, amerikansk rocker og musiker. Han er best kjent som vokalist, sangprodusent og gitarist i Soundgarden, og senere som vokalist og sangprodusent i Audioslave. Begge band passer perfekt for oss som er glad i rock som gir harmoni i hjertet. Audioslave er mulig litt hardere rock enn det Soundgarden er, men begge band leverer deilig rock på hver sin måte. Cornell har en mektig, dyp og mørk stemme som du kjenner igjen med en gang. Med sine harde trommesoloer og fine sangtekster, gjør dette musikken helt unik.

Chris_CornellPrisvinner
Cornell har vunnet mange priser for sin iver og dyktighet, blant annet Golden Globe nominasjon for sangen «the keeper», som var et soundtrack i filmen Machine Gun Preacher. Det er klart synlig at Cornell er en mann av talent, og themesangen til James Bond: Casino Royale (2006), ved navn «you know my name», har han også produsert. Han var stemt av publikum til å bli «Rock’s Greatest Singer» for Guitar World, kom på 4. plass i «Heavy Metal’s All-Time Top 100 Vocalists» av Hit Parader, fikk 9. plass i «Best Lead Singers of all time» av Rolling Stone, og 12. plass i «MTV’s 22 Greatest Voices in Music». Det er ikke vanskelig å se at dette er en mann som gir lytterne sine noe helt fantastisk! Selv om Cornell blir eldre, fortsetter han per dags dato med musikken. I september 2015 kommer nemlig et splitter nytt soloalbum, kalt «Higher Truth». Albumet vil bli utgitt av Universal Music Enterprises, og Brendan O’bChris_Cornell_2rien er produsent. O’brien er et kjent navn i musikkbransjen, og han har samarbeidet med både Bob Dylan, AC/DC, Pearl Jam, The Gaslight Anthem, Neil Young, Billy Talent og mange flere.

Oppvekst
Hvem var egentlig Cornell som ung? Han er født og oppvokst i Seattle, Washington, gikk på en kristen katolsk barneskole og senere Shorewood High School. Familien hans består av fem søsken, en far som har en irsk katolsk bakgrunn, og en mor som er regnskapsfører. Hva som ofte går igjen hos svært kjente, dyktige musikere, skuespillere osv. er at de har enten hatt en vanskelig oppvekst eller blitt mobbet. Cornell var mye ensom, men han overlevde på grunn av rockemusikken. Tenk at så lidenskapelige dyktige folk også har hatt en vond fortid.

Privacy Policy